onsdag 9. april 2008

Bunaden min.....

I dag handler innlegget mitt om bunaden min! For det er den jeg har jobbet med de siste dagene.. Men først litt info om den. Det er en Nordhordlands bunad. Hverdagsdrakt. Den som er mest vanlig i mitt distrikt. Den har sort stakk og vest. Belte og brystduk er brodert. Forklede er vevd.

Nå har det seg sånn at jeg ikke har brukt den på 12 år! Fordi den krympet i skapet som de fleste bunader pleier å gjøre med tiden..... Jeg fikk den på og alt, men med fare for å se ut som karen på neste bilde bestemte jeg meg for å sy ny vest....



Vesten var rett og slett så kort, at beltet kom så langt opp som på vaktmesteren i Trond viggo sin skikkelse.... ingenting vondt sagt om vaktmesteren, men det hadde ikke tatt seg helt greit ut å komme sånn i barnedåp og konfirmasjon.......
Som sagt, så gjort! Fikk husfliden til å ta mål, og klippe vesten. Og med god hjelp av mamma til å sy den, så er vi i rute! Bare det at rundt hele vesten så skal det være bånd. Og det er jo fint, men de skulle syes på for hånd, og med usynlige sting!

Så jeg har sittet i går og i dag. Tilsammen 6-8 timer og sydd på bånd! Litt av en jobb, men verdt det! For nå er alle båndene komt på og den er klar for montering!



Tok noen bilder bare for å vise hvordan det ble!




Er veldig glad for å være ferdig med den jobben! Tidkrevende og en måtte være veldig nøyaktig!
Så nå kan jeg nyte vår været i fulle drag!
So long
lillemy :)



11 kommentarer:

♥ H@rmoni ♥ sa...

Så flott!
Kjempeflink å sy er du! Du kan være fornøyd nå, og se fram til den skal brukes.
Vaktmesteren er nå søt,da!

Zizzi Molde sa...

Bunad er Så flott... Jeg fikk selv en bunad hos min farmor før konfirmasjonen, med alt sølv og full pakke. Det som hadde skjedd 10 år etterpå, skjønner jeg fortsatt ikke, for den var iallefall for liten. Dette var før jeg fikk barn, og det å begynne å sy ut stakk, kjøpe nys skjorte og ny vest, nei, det var ikke ett tema. Så jeg solgte hele bunaden, med sølv og full pakke, og reiste på jentetur til Thailand i julen... Kankje ikke det jeg tenker tilbake på med mest stolthet i dag....
Ha en fin torsdag.

Klem fra meg

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej hej o tack för fina ord!!!

Men syr du denna själv!! Otroligt!! Så vacker!!!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

JULIEK sa...

Åååå nydelig bunad da. Kanskje vi får se deg i den? Ja er det ikke rart at den alltid krymper i skapet, vet ikke helt hvorfor jeg, tjihi : )

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Å så flott bunad du har.
Håper det kommer bilder etterhvert.
Jeg har alltid ønska meg bunad men har liksom ikke kommet meg så langt at jeg har anskaffet meg en.
Men en dag ...
Ha en fin kveld og klem fra meg

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

tackar som hjärtligast"!!Så kul du gillar det!!!Ha en bra helg!!!

♥Kram ♥Millan♥

Elzie sa...

Vilken fin folkdräkt du har. Den svarta kjolen och västen var fint. Vanligast tycker jag rött är i folkdräkter, det har vi här i Värend.
Hoppas du får en bra helg.
Kram Elzie

Mita`s hjørne sa...

Så flott bunaden din er...
Merkelig dette med bunader og krymping... min krympa den også... må være noe med lufta, eller materialene de har brukt i skapene...
Men for et tålmodighetsarbeid du ahr gjort med den vesten - imponerende...

Ha ei koselig helg...

annemariesquilt sa...

Heia, Bunader er ikke greie når de krymper. Mamma har hjulpet meg heldigvis når jeg har hatt behov for litt utvidelser...
Du er jo kjempeflink som gir deg i kast med den jobben. Men det er jo verdt det på 17mai og andre dager som en naturlig bruker bunad.Lykke til med sammensyinga! God helg.

Berit T sa...

Ja det er snart den tiden nå å prøve bunaden. Din var flott!!
Jeg sydde meg bunad for 6 år siden og er så glad i den. Sølvet bruker jeg til andre ting også, for det blir altfor lite brukt synes jeg.

Ha en fin helg.

Lemi sa...

oioioi for jobb! sjøl syr æ bare barnebunad, enkelt og greit.. men lørag fant æ en på loppemarked, litt større enn den æ har sydd for ett og halvt år sia, så treng visst ikke sy ny ;o)